Myśli są nieśmiertelne
to okna wstawione przez nas w czasie
i mimo tego że jesteśmy jego wszystkimi członkami
to możemy przez nie patrzeć
wyobraźnia dowodzi wieczności
dlatego daje jej całym sobą mówić
i pozwalam śpiewać
właśnie w ten sposób oświecam czas
na całej długości jego korytarza
ponieważ szukam, drogi do wyjścia
tam już nie ma podziału
na widzenie i czucie
które tutaj tak bardzo nas zastanawia
niektórzy pobiegli w ciemnościach
ślepych zło nie musi namawiać
do zejścia niżej gdzie nie słychać pukania
spragnionej ciebie najbliższej istoty
słowo to dla nas jedyny przejaw jedności
dwóch stron rozciętych jeszcze w raju
to dzięki nim wyświetlam okna
dlatego że chcę to wszystko zagoić.
Dodane przez raphaelism
dnia 29.08.2010 18:27 ˇ
7 Komentarzy ·
701 Czytań ·
|