Ty jesteś mi wodą w lecie
i rękawicą w zimie.
Karakuliambro
Rękawiczniki mają niemal identyczne własności fizyczne i chemiczne, więc naprawdę łatwo je pomylić. Mają taki sam kolor, konsystencję, fakturę, wchodzą w takie same reakcje chemiczne. Co je różni? Sposób, w jaki działają na światło i żywe organizmy.
Irena Cieślińska
nadużywam teraz
jednak za każdym wyrazem
powlekam blichtrem
przecieram
i słaniasz się nadobnie
moja florentique
a ja cichnę
do lica się mizdrzę
później
odwracam na nice
by penetrować mizdrę
odgarniam tłuszcz i mięso
bez sensu
w paroksyzmach
podziwiam każdą żyłkę
choć skóra safianowa
cienka
kto w lecie nosi rękawicę
ja noszę chyłkiem
na rękach
Dodane przez gammel grise
dnia 29.08.2010 04:44 ˇ
10 Komentarzy ·
875 Czytań ·
|