Mam 24 lata
Zostałem prowadzony na rzeź
To są słowa puste i jednoznaczne:
Człowiek i robot
Widziałem! Człowieka, który jednocześnie
Był robotem
Miłość i śmierć
Widziałem! Ludzi umierających
Z miłości, dla miłości, przez miłość
Pokarm i śmierć
Widziałem! Spożywających pokarm,
Który ich zabija
Pieniądze i śmierć
Widziałem! Ludzi umierających
Dla pieniędzy, przez pieniądze, z braku pieniędzy
Nie szukam nauczycieli
tylko żywego "ja"
wolnego od śmierci, śmierci, śmierci...
Mam 24 lata
Zostałem prowadzony na rzeź
(Z całym szacunkiem dla T. Różewicza)
Dodane przez rabi
dnia 30.12.2007 13:59 ˇ
5 Komentarzy ·
938 Czytań ·
|