i jeśli dym?
i jeśli melodia środka?
i jeśli niepokorna?
ktoś na pewno tu zginął, przy budowie siódmego mostu.
ktoś inny pozbierał z brzegu nasze rzeczy, nazwali nas
tubylcami. ciała lekko płyną z prądem. więc dlaczego nadja?
po co ludzie się wieszają skoro można stąd skoczyć?
naciągam kryjące rajstopy. czekam na zapowiedź, na rys
historyczny. na wiersze pisane gdy nie potrafi się mówić.
o trzeciej nad ranem tworzymy sobie kryjówkę w parku,
wieżę zwiadowczą z najwyższej trawy. powoli zasypiamy?
od rana przeszywa mnie chłód. ktoś nas wyprzedza w życiu
razem. bliźniacze tory, mozaiki odjazdów. spomiędzy nas
wyciągam p(od)różne spojrzenia. pływam z poetą, miękki krok,
czekanie na after party
Dodane przez latortura
dnia 14.11.2007 21:13 ˇ
9 Komentarzy ·
822 Czytań ·
|