Na rzeczywistość w której rodzą się poważne dylematy nie mamy zupełnie żadnego wpływu
pominięte przez autora z niewiadomych przyczyn
wszystkie bardzo ważne sprawy nie ujrzały światła
w trakcie przeprowadzki na dodatkową kartkę erraty
stały się krzykiem rozpaczy i nie znalazły sposobu
odkrycia istoty egzystencji odgórnie wpisanej w okoliczności
na wspomnianej już erracie psychicznie wycieńczone
w swojej naukowej zarozumiałości religioznawstwa
nie godziły się na przewodnictwo ponadprzeciętnie wrażliwych
bezradności świadome kształtu przyszłych założeń dla dobra
ogółu rozpisały konkurs na nadzieję na korzystne zmiany
intencje przednie jak uderzenie obuchem w głowę
w zaiste wadliwy sposób dobrały się do stronic gdzie prawo
do zadawania pytań ograniczało się do zwykłego dlaczego
żadnych trudnych pytań żadnego buntu wobec zastanego stanu rzeczy
żadnych skrajnych doznań wszystko poza zasięgiem dwuwymiarowości
gdzieś tam między jednym a drugim zalążkiem myśli
autor pomija kolejne rewolucje
zostawiając zdrowe całkiem pędy - przypadkowo
Dodane przez bazyl71
dnia 13.11.2007 17:24 ˇ
3 Komentarzy ·
755 Czytań ·
|