Wrocław 22.03.18
Oblubieniec:
Czego chce ta starucha?
Cały tramwaj pełen innych,
których młode nogi
nigdzie nie zaszły,
a ona czepia się właśnie
mojego miejsca.
Jak gdyby wszyscy uznali,
że ja jestem
odpowiednio szlachetny
by stać.
Oblubienica:
Czego chce ten brzydal?
Cały świat pełen innych,
których młode serca
nikogo nie kochają,
a on czepia się właśnie
mojej ręki.
Jak gdyby w swej pysze uznając,
że Ja jestem
odpowiednio szlachetna
by cierpieć.
Dodane przez Piotr Arthus
dnia 03.11.2018 21:00 ˇ
5 Komentarzy ·
483 Czytań ·
|