w czas mojego wieczoru
staję sam na sam z moimi marzeniami
pogrążony w ciszy swoich myśli
bo każda cisza jest muzyką
muzyką wieczornego deszczu
czerwienią czystego poranka
kryształem górskiego strumienia
mitycznym źrodłem baśni
jądrem całego poznania
i wtedy
bez chwili wytchnienia przeszłością skazany
w samotnie duszy i snów
wtapiam w nią swoje życie
przenikam przez wszystkie jej warstwy
i szukam tam ukojenia
które ułożył mój Bóg
05-09-07
Marcin Kłapsia
Dodane przez Hiram
dnia 05.09.2007 19:57 ˇ
11 Komentarzy ·
1021 Czytań ·
|