Maltański krzyż martwo zwisa nad morzem wspomnień
Konający Filistyn nie ubrał się zbyt ciepło
Sekrety francuskiego wywiadu zostały wyjawione
Świat popada w spiralę nienawiści
Koncentracja przemocy w dobrobytu bramach
Ani słowa o Ułanach
Przemilczane manifesty roli złej turystyki
Spajają moralności naiwne płomyki
Pogorzeliska rozdętych ifrytów mamony
To na twój pogrzeb biją już dzwony
Pół-śnięte pantofelki pławią się w osoczu z kpiny
W ławkach siedzą piękne dziewczyny
Nasiąkają chusteczki żalu gorzkimi łzami
Niedługo nad nim były Hydrami
Wyswobodzenie, emancypacja
Na cudze racje ta licytacja
Konsystorz buty na mnie spogląda
Co jeden to gorzej kurwa wygląda
Tuziny sposobów na deprawację
Przyznacie chyba w tym miejscu rację
Rączki czyściutkie po brudnej robocie
Krokodyl w spazmach na starym szafocie
Tykwa darwinizmu pęka w szałasie
Bo małpy tam grają na kontrabasie
Dyrektor cyrku jednak wzburzony
Wybawi lud swój otumaniony
Nie będzie głodu, wojen, policji
Raj objawiony pośrodku Galicji
Monoizm fali stereotypu
Panteizm gali mar dobrobytu
Zazębia się piętno wspólnej niemocy
Tak mało zostało spokojnych nocy
Kto tu coś ruszy
Kto tu coś zmieni
Ten nie doczeka przyszłej jesieni
Parada nielicznych już obudzonych
Na cudzą biedę nie znieczulonych
Gdzie lepszy świat dla naszych wnuków?
W gęstwinie bzdurnych praw i wydruków?
Fregata nasza ku skale zmierza
Lilith opiekę ma u papieża
Korowód schizmy minionych czasów
Niewygody spięcia lateksowych pasów
Podpisy w sypialniach na poharatanej lipie
Tęskno wpatrzone we mnie to ślipie
Futurystyka i trzeźwy wgląd sytuacji
Pomógł mi w Twej lokalizacji
Byłem tam krótko lecz miarodajnie
Całą Augiasza oczyściłem stajnię
Intensywnie tam wypełniałem
To co samemu-sobie zadałem
JA Cię zbadałem
Próbie poddałem
I Tobą się stałem
Dodane przez Mrx
dnia 28.01.2016 16:50 ˇ
3 Komentarzy ·
557 Czytań ·
|