kłamać trzeba umieć
mówi babcia
autorka mitów rodzinnych
dolewa zupy ponad miarę
mnoży byty
na podwórzu jedzą gorsi
wierny Stefan od koni
śmieszny Maniuś
i stara Szmalka z błyskiem w oku
w oborze wiją gniazdo jaskółki
uwijają się
drę sukienki na płotach
łaciate jałówki podchodzą powoli
nadstawiają szczeciniaste łby
ich oczy emanują spokojem
łóżko w pokoiku na strychu
leżę z pieskiem z pozytywką przy uchu
na ścianie starzec z siwą brodą
niezmiennie studiuje Torę
samotne dziecko
w wielkim domu centralnych ludzi
zapada w sen
Dodane przez Iza Drzewiecka
dnia 22.04.2012 17:40 ˇ
8 Komentarzy ·
561 Czytań ·
|