Można żyć poza RODZINĄ -
w splendid isolation mikro-bycie
w jakimś para-układzie
czy nawet nigdzie
RODZINA to pragnienia -
nieprzeniknionej głębi
najodleglejszych horyzontów
ponadczasowości i nieskończoności
(.)ale i rozczarowania
jednak czas usuwa zwątpienia!
Poza RODZINĄ
jest prosto i beztrosko
na każde zawołanie
na każdą chwilę
na teraz i tutaj
(.)trzeba przekroczyć siebie
by być na dłużej i dalej
wejść w przestrzeń wiary i nadziei
by kochać nieprzerwanie
i być w RODZINIE
Dodane przez cytrus
dnia 11.04.2012 15:31 ˇ
7 Komentarzy ·
484 Czytań ·
|