życie to ciąg nut
które raz zagrane
pomimo dysonansów
grają zgodnie z planem
wiosna granie rozpoczyna
krokusami krasząc zieleń
skowronek na niebie rozpina
darując wiośnie swe trele
łąki zielenią oczy łagodzą
pąki drzew nabrzmiałe
jak piersi dziewczęce
niebawem liście rozpłodzą
to na wiosny chwałę
i zarazem w podzięce
słońca perskie oko
leci do nas śmielej
ptasie klucze wysoko
otwierają serc wiele
życie to ciąg nut
które raz zagrane
...........................
Dodane przez mystery
dnia 23.05.2007 09:19 ˇ
12 Komentarzy ·
724 Czytań ·
|