Dla nas i dla mamy
Chociaż całe życie ty
komuż nie pomogłaś
(w potrzebie przecież) -
my jakoś
nie pomogliśmy tobie -
chyba że szybciej umrzeć.
Widocznie i wyłącznie
byliśmy zaskoczeni
byliśmy rozbici
bardziej niż ty sama
byłaś połamana -
a my to my -
jakbyśmy nie byli sobą
jakbyśmy stracili rozum.
Kiedy przecież
zanim człowiek
cokolwiek zrozumie -
serce wie pierwsze -
a bo to tylko tu tak jest
że mając wszystko -
jakby go ktoś nie miał -
zwyczajnego serca.
Dodane przez aniwax
dnia 06.11.2011 20:11 ˇ
7 Komentarzy ·
463 Czytań ·
|