jeszcze niedawno
kiedy przechodziliśmy obok muru
z tym wielkim plakatem mówiłaś
spójrz to historia z naszej przyszłości
troje dzieci i piękny dom
dzisiaj kości
wystukują mi smutną melodię o niczym
módl się
by nikt cię nie pokochał
jak tkliwych piosenek o miłości
których teksty są jednostajnie jałowe
już nawet nie próbuję myśleć
że jest ktoś
kto rano wysłucha tego szelestu
tylko ciągle przepraszam
że znowu
że chciałbym sprzedać świat
serce jakby cichsze
komór pustostan
w przedsionkach nikt już nie czeka
na podwórku
odprowadza mnie tylko rudy kot
Dodane przez judzia
dnia 27.10.2011 11:35 ˇ
7 Komentarzy ·
692 Czytań ·
|