Idziesz przez życie niczym wiatr,
Gdy czekasz, on biegnie dalej,
I kiedy myślę ,że to tylko żart,
Włos biały spoczywa na niej.
Powiedz.
Czemu zegar stał się twoim wiernym sługą?
A słonce i księżyc spoczywają u Twoich ramion?
Widzę co noc, co dzień wyruszasz w drogę długą,
Chce biec z Tobą
I przekroczyć największy kanion.
Na zawsze zmieniasz ludzi,
Nie patrząc na nikogo.
Pijesz wodę zatapiając wzrok w ślepą kałużę,
Ja wiem, Ty nigdy nie zaczekasz,
Bo nie masz na kogo.
A ona trzyma dla Ciebie w dłonir30;
Czerwoną różę.
Dodane przez Laufer
dnia 21.03.2011 14:15 ˇ
6 Komentarzy ·
991 Czytań ·
|