wszystko biegnie według rytuałów
przewidzianych w księgach
powtarzalność dnia i nocy skutecznie przekonuje
że perpetuum mobile funkcjonuje bez zarzutu
wino ciągle jeszcze zamienia się w krew
a słowo nie chowa oblicza poza początkiem i końcem
nikt nie zauważył liter
coraz bardziej rozluźniających więzy
między dźwiękiem a treścią
nim przepaść zasypie się zgiełkiem
warto wykrzesać trochę sił
by nieustannie burzyć mosty
rubikon przekracza się tylko wpław
wtedy najlepiej odróżnić brzegi
Dodane przez Tomasz Kowalczyk
dnia 29.12.2010 12:10 ˇ
13 Komentarzy ·
752 Czytań ·
|