Pomiędzy wdechem, bezdechem i wydechem
są dwie drogi, wyloty od kominów
starego domu w którym mieszkach we śnie
nieustannie pisząc kolejne wcielenie
wszyscy musimy pisać na maszynach
nowe nauki, lekarstwa i wojny
aby ocalić ściany i dach przed rozpadem
remontując dom wypełniając własne słowa
myśl jest naszym rodzimym językiem
rozkazem z góry, pierwszą zasadą
której przed sobą nie oszukasz
lecz możesz ją rozwinąć zamykając w pełnię
a279;
teoria literatury. listopad 2010
Dodane przez raphaelism
dnia 16.11.2010 13:17 ˇ
4 Komentarzy ·
692 Czytań ·
|