Jak Brel
dam ci krople deszczu z miejsc
gdzie zdychają z głodu
dam ci krople deszczu z miejsc
gdzie jest pomór
dam ci z kości ich żuchw
najwspanialsze korale
a z oczu i z ust
najczarniejszy atrament
jak Brel
dam ci krople łez z miejsc
gdzie nie płaczą
dam ci krople łez z miejsc
gdzie zapomnieli co to płacz
każdą ich wargę czerwoną
przekuję na mosiądz
a z pękatych brzuchów
uszyję płaszcz
jak Brel
dam ci krople rosy z miejsc
gdzie nie ma drzew
dam ci krople wosku z miejsc
gdzie nie ma świec
aksamitem ich skór
okryję jak bolerem
a z bawełny ich głów
uszyję beret
Dodane przez Malachiasz Szatz
dnia 11.10.2010 21:24 ˇ
4 Komentarzy ·
1055 Czytań ·
|