Trzyma za ucho i lekko przechyla
płyn jej spływa po skroni porcelan
dociera do kątów ust, do ucha
przelewa się, dławi bo jest jej tyle
ciemna filiża, filigran Worcella!
I mówią, że pił z niej sam Bonapart!
Samże tę kawę parzył pode ścianą
I mówią, że piłby z niej i po latach
wszak fili wiele - wszak jej nie mało!
A lekko odchylając wargi, te pełne
i patrząc spod rzęs i przezeń
mówią: "piła ją i Audrey Hepburn"
i niech mnie! - ale ja im wierzę...!
Wgryzam się lekko w jej filigran
bo mówią: "i ona by poszła nawet!"
ciekawe tylko, czy ze mną by była
gdyby wiedziała z czym pijam tę kawę...
Trzyma za ucho i lekko przechyla
płyn jej tańczy po skroni, i kankan
mówili: "i ona by poszła nawet!"
więc pytam ją: "będzie dziś kawa i bilard?"
bo gdybyś wiedziała co mam w filiżankach...
Dodane przez Malachiasz Szatz
dnia 03.10.2010 01:49 ˇ
4 Komentarzy ·
676 Czytań ·
|