Twój parapet
pokryty kurzem i bólem
jest lochem samym w sobie
kluczem do tajemnicy życia
Parapet
zwłaszcza marmurowy
tchnie do arcypięknej przemowy
o jasne przebiśniegi mojego wzlotu
o niebieskie niezapominajki
wieszczące czarny koniec świata
wieszczcie rychły powrót
potentata filiżanek i ropy
na globalnie ocieplony rynek
spokojny tych spraw przyczynek
zimny parapet
jest niczym ten i ów gladiator na arenie
Twojego życia
każdy chce Cię zamordować
Ale zimny parapet
który zna swoje potrzeby
i któremu oddajesz się co noc
zrywa kontakt
i bije na głowę w biciu w ciemię
wszystkich którzy
nie zaznali marmuru
Zimnego Parapetu
Dodane przez Prestiż
dnia 24.06.2010 20:28 ˇ
4 Komentarzy ·
747 Czytań ·
|