antroposfera
na zewnątrz cenzura chmur
wewnątrz wieje od tanich dramatów
od sensacyjnych programów popularnych kanałów
rudy kot leży w przeciągach
kawa przymarza do warg
lato w mieście
ludzie rozbierają się z ludzi
omnipotencja z kablówki
stąd można skoczyć w głębinę
przeszyć oleistą toń w której czają się rybie ślepia
albo stopę parzyć na równinie kocich ryków
gdzie matki murzyńskim dzieciom nucą straszne lulanki
stąd można wyjść po kefir
i już nie wrócić
przebicie na drugą stronę
kondukt szybkiego tramwaju pod miastem
kołysze przyczajonymi
właśnie osiągają stację końcową
ewakuacja przebiega sprawnie
Dodane przez karolla
dnia 01.05.2010 12:43 ˇ
6 Komentarzy ·
897 Czytań ·
|