każda kobieta to Aneta każdy mężczyzna to Anatol
każdy pies to pancernik i musi to oglądać każde dziecko
każdą parą oczu rodzić muchy zamykać je w busoli
czekać aż wskażą mu drogę do kolejnego ekranu
gdzie Aneta Anatol i pancernik toną w objęciach Syreny
każdej miękkiej sofy a dziecko jest podobne do wyspy
na której nikt się nie rozbił więc musi rodzić więcej
much muchy to latający holender perski dywan i komiwojażer
w pakiecie ze starterem w remiksie żeby coś powiedzieć
i mówi dziecko że trzy głowy to jedna jednia
że z pustej plaży nie da się wyprowadzić łodzi
że w jego konsoli żyją skrzaty podobne do krzaku malin
że aksjomat jest jak rozerwany kadłub wahadłowca
a umarłych trzeba dobijać ładować pady świecić
w każdą stronę każdego świata o każdej porze
trzeba poszukiwać rozbitków pamiętać swój numer
Dodane przez Kamil Brewiński
dnia 30.03.2010 17:20 ˇ
10 Komentarzy ·
957 Czytań ·
|