wskazówki biegną dookoła różańca
ruchem jednostajnie opóźnionym
nie opracowano jeszcze patentu
na skuteczne przyspieszenie
pewnie dlatego niecierpliwe palce
zdziesiątkowały szeregi zdrowasiek
kilka paciorków wpadło pod biurko i biblioteczkę
uciekając się pod obronę pajęczyny i kurzu
przyszłoroczny remont pozwoli odnaleźć zgubę
i do spowiedzi się pójdzie
na razie obowiązuje skrócona wersja
z niechcianymi intencjami
po które nie sięga miotła
Dodane przez Tomasz Kowalczyk
dnia 03.03.2010 10:54 ˇ
5 Komentarzy ·
637 Czytań ·
|