sygnatariusze nie są równorzędnymi partnerami
jednak wydają się zadowoleni
z wynegocjowanej niegdyś umowy
współpraca ogranicza się do wydawania zleceń
aby pracobiorca mógł złowić jakiś smakowity kąsek
po to są luki w prawie
kilka zdań tłumaczonych na wiele języków
zniknęło z powierzchni ziemi
jedynie słuszna interpretacja
sprawia czasami przykrą niespodziankę
kiedy przyjdzie dotknąć słowa
po raz ostatni
czytanie ze zrozumieniem
bez świadomości liter
potrafi pochłonąć całkowicie
Dodane przez Tomasz Kowalczyk
dnia 03.02.2010 07:18 ˇ
8 Komentarzy ·
776 Czytań ·
|