Morderco
tak długo patrzyłeś na jej śmierć
karmiłeś ją kłamstwami
uczyłeś podejrzliwości
Zabijałeś ją powoli
stopniowo
codziennie o tej samej porze od jedenastej do jedenastej
z wyjątkiem niedziel
Myślisz że o tym nie wiedziała?
nie słyszała szeptów?
nie widziała karminowego stygmatu na kołnierzu?
nie czuła tej tandety z drogerii przy Piotrkowskiej?
Spójrz
tam pod Waszym wspólnym łóżkiem jeszcze leży niebieska pastylka
Morderco
tak długo patrzyłeś na jej śmierć
Dodane przez MaałGoorzaataa
dnia 30.01.2010 16:42 ˇ
10 Komentarzy ·
950 Czytań ·
|