obrazoburcze miasto burczy
burzy obrazy
jak zaraza
Cerny wystaje z ziemi
środkowowschodni palec współczesny europy
wita przyjezdnych
od tyłu
ułyt do
ue eu
ropy
w Pradze jak w życiu
idziesz i nie wiesz kiedy dupa wyrośnie
w miejscu ambasady (i jak tu mówić
o pokoju) po zmroku miasto zapala się
i gaśnie świeci gołym tyłkiem
można się przyzwyczaić
do dziewczyn tańczących w pubach
nago
w nich Cerny uczył się
pierwszych ruchów
dłutem
a śmieszni turyści
szukają godzinami kawałka ściany
niezburzony dowód na to że kiedyś byliśmy
inni
Dodane przez marta magdalena
dnia 26.12.2009 11:08 ˇ
5 Komentarzy ·
906 Czytań ·
|