I
dźwięki dołem
pod butami
w ramionach
i górą
w serpentyny
balony
a my wódkę za wódką
II
pamiętasz Usia
kradłyśmy truskawki
z pięści skulonych za plecami
spływał żal
i wstyd
III
zakręci świetlikami
i sypie czerwienią fioletem
srebrem złotem błękitem
po oczach
pamiętasz Usia
z zasłon wyplątały się
motyle i poranek
oswoiłyśmy wiewiórkę
ze śmiercią
IV
trzęsie światem od stropu po podłogę
a my z wdziękiem
przepiękne
wyjątkowe
doskonałe
do win wybrania zaproszone
i proszące
V
ty nie będziesz pamiętać
będę chciała zapomnieć
Dodane przez przemek
dnia 23.10.2009 06:11 ˇ
13 Komentarzy ·
983 Czytań ·
|