Skacząc z krawędzi
umierającego dnia
kolejny raz zanurzasz się w noc
i szukasz czegoś pomiędzy gwiazdami
Uciekając przed śmiercią
uwięzioną w przyszłości,
przekraczasz próg przeszłości
i wspinasz się po wspomnieniach
Nowy dzień swymi szponami
chwyta się twoich myśli,
a one ulatują do miejsca,
gdzie trwa bez końca ta chwila
- pierwsza i jedyna
Balansując na rzeczywistości
trzymasz się świata iluzji,
by ponownie skoczyć w noc
23.XII.2002
Dodane przez agapiotr_2008
dnia 20.10.2009 22:38 ˇ
6 Komentarzy ·
594 Czytań ·
|