narośl na małym palcu
prawej dłoni okazała się
dla mnie zbyt obca -
nóż kuchenny i strumień
zimnej bieżącej wody
usuwanie podejrzanych
włókien pumeksem -
domowe sposoby
nigdy nie zawodzą
teraz zaglądam do wewnątrz
krwawiącej czarnej dziury
i wiem że jest jeszcze jedna -
gdzieś głębiej - we mnie
od zawsze przyobleczona
może ona tez myśli
o mnie - jak o obcym
ciele jak o podejrzanym
włóknie jak o narośli-
a moje umieranie jest
jej domowym sposobem
Dodane przez Maciej
dnia 22.09.2009 04:54 ˇ
4 Komentarzy ·
646 Czytań ·
|