"Czuła się tak, jakby wołała psa, a zamiast niego przybiegł wilk."
Stephen King
bassetem snów nie zmienisz
a szkoda
unika chodzenia po schodach
chroni kręgosłup
przed przeciążeniem
przysłowiowemu osłu
nie potrafi prosto w oczy patrzeć
skrywa spojrzenie w jaskrze
nie uda ci się wyłgać szpicem
wolnym
od genetycznych wad
pies niepokorny
i swawolny
przewróciłby na nice
toporną wizję tworzenia stad
a przecież
pragniemy się uwiecznić
dla obcych bądźmy serdeczni
wejrzyjmy wilkiem w to co nasze
przetrwamy w watasze
Dodane przez gammel grise
dnia 19.07.2009 10:51 ˇ
7 Komentarzy ·
708 Czytań ·
|