gdyby wszystkie uczucia
zmieniały się w dźwięki
unosiły się
głosem rozśpiewanego drozda
flip flip
usłysz
w jego śpiewie bicie serc
jak w pieśni ludowej
wykwitłej z prostych uczuć
harmonią przemawia
flip flip
antidotum na ciężką dolę
przemijają pory roku
przylatują nowe ptaki
nowe pokolenia
to dzień
to noc
to bida
te same tony śpiewa ludowa pieśń
w niej wszystkie skargi
unoszą się ku górze
w cudownym śpiewie ptaka
który nigdy nie umiera
flip flip
wciąż śpiewa drozd
30.05.2009 /122/
Dodane przez 3Tamar
dnia 25.06.2009 13:41 ˇ
8 Komentarzy ·
962 Czytań ·
|