esencja prawdy na samym dnie filiżanki
kawy, którą wypiłeś przedwczoraj.
dlaczego dopiero dziś o tym mówisz...
już po wszystkim
juz nie pora
teraz trzeba nam zapomnieć
że cokolwiek miało miejsce
teraz TRZEBA
jak ja nie lubię tego słowa
wiesz, wtedy było pięknie
muzyka płynęła prosto z wnętrza
nie zakłócało jej nic
a to NIC było najpiękniejsze
spokój
nigdy stamtąd nie wracać...
trwać w niebycie, choć się wie że to tylko odbicie
prawdziwego życia
lustro zawsze kłamie
nie pokazuje prawdy
ani taką jaką ona jest
ani taką jaką wydawałoby się że jest
ani taką jaką chcielibyśmy dostrzec
NIE PATRZ W LUSTRO!
bo zapomnisz o tym, co naprawdę ważne
bo możesz już nigdy nie zobaczyć prawdziwego siebie
może już go po prostu i naprawdę
nie być
co się wtedy stanie
z esencją
na samym dnie filiżanki?
Dodane przez kagda
dnia 22.06.2009 05:24 ˇ
4 Komentarzy ·
703 Czytań ·
|