Na łące wśród kwiatów i morza zieleni
gdzie leży pacholę i słodko się leni.
Tam rośnie kwiatuszek co szczęście przynosi
i "zerwij mnie,zerwij" tak bardzo go prosi.
"Dam Ci góry złota i wszelkie dobroci,
co zechcesz to powiedz a Ja cię ozłocę"
"Chcę miłości ciepłej co serce aż parzy
bym mógł się zestarzeć z uśmiechem na twarzy.
Chcę żonę i pociech wesolą gromadkę
i ogród z kwiatami i przytulną chatkę.
Bym starości dożył przy swojej kobiecie,
to wszystko co chciałbym więc daj mi to kwiecie".
"Ja mogę dać zamki,bogactwa ogromne
i wieką potęgę i orszaki zbrojne.
Dam Ci morze złota i drogie kamienie,
dam wszelkie bogactwa wraz z nimi... cierpienie.
Bo mogę dać wszelkie bogactwa i włości
lecz nigdy przenigdy nie dam Ci...
Miłości".
Dodane przez Pioterek
dnia 21.05.2009 05:50 ˇ
3 Komentarzy ·
559 Czytań ·
|