podobno kocyk posiada cztery rogi
i nie każda zabawka ma historię
paluszki w buzi smakują
chociaż inaczej niż pokarm mamy
uczę się znaczeń
zmartwienia i wolna wola
twarze uspokajają
czas nie istnieje
nie prosiłam o życie
a jestem
to historia kocyka i moich palców
miło jest czuć
zapamiętywać kształt i smak
istnieć
każdy szczegół wzbudza zdziwienie
głosy brzmią jak symfonia
cienie i cisza straszą
za jakiś czas zapytam
po co to wszystko
teraz milczę
Dodane przez ardenick
dnia 06.05.2009 07:03 ˇ
6 Komentarzy ·
779 Czytań ·
|