to nieprawda że Żydzi ukrzyżowali Pana Jezusa
kochając Ojca Jego nie mogli tego zrobić
nie mogli Mu sprawić bólu
przecież z Imieniem Ojca byli krzyżowani wielekroć
na ustach Go mieli w drodze do komór gazowych
tuląc do ziemi głowy z dziurami
po pistoletowych strzałach
mieli tego swego Mesjasza na wargach
wywlekani z domów nadzy i bosi
jedyną ich winą było że żyli
i mądrość swoją obnosili zbyt dumnie
ale to nie powód by obwiniać ich
o zabójstwo ani o pomoc w zabijaniu
nie jest prawdą że Żydzi ukrzyżowali Chrystusa
jest prawdą że nadmierną miłością do Boga
skazali siebie na potępienie albowiem
ten z imieniem którego umierali
sam umierał po wiele razy
wraz z nimi
|