Śledzisz wiatr w gałęziach -
rozkrzyczane ręce strząsają ból nieba,
ptaki w ich ramionach chowają twarze
w parasole skrzydeł.
Śledzisz wiatr we włosach -
drogowskazy różnokierunkowe:
było - minęło, jest - będzie, krótko - długo.
Babie lato srebrzy oczy nie bacząc na porę roku.
Wiatr gna jak życie -
wczoraj przeskoczyłaś młodość.
Czekasz na spokój słońca,
by wyjąć dłonie
z mrocznych kieszeni lat
i chwytać ekspresowy czas
pełnymi garściami.
Dodane przez olwina
dnia 04.10.2008 20:54 ˇ
9 Komentarzy ·
716 Czytań ·
|