| Autor | 
RE: Śmierć | 
Lucy Fice 
Użytkownik

Miejscowość: Gorzów Wlkp. 
Data rejestracji: 03.10.11 | 
| Dodane dnia 18.11.2011 15:05 | 
 | 

| 
| 
Moim zdaniem śmierć to najpiękniejsze zjawisko jakie może się przytrafić człowiekowi.Zaryzykuj umrzeć -to się przekonasz. | 

| 
| Autor | 
ovoc_ziemii 
Użytkownik

Miejscowość: warszawa 
Data rejestracji: 02.02.08 | 
| Dodane dnia 04.11.2011 22:12 | 
 | 

| 
Rober Angel, to ściema - i tak nie zapłacą Ci za spamowanie. Dziwi mnie, że tylu ludzi się na to nabiera... wystarczy poczytać co nieco o tym zleceniu... 
Edytowane przez ovoc_ziemii dnia 04.11.2011 22:12 | 

| 
| Autor | 
stanley 
Użytkownik

Miejscowość: świętokrzyskie-jędrzejów 
Data rejestracji: 19.09.08 | 
| Dodane dnia 04.11.2011 05:18 | 
 | 

| 
tak się złożyło; 

ŚMIERĆ 
Edytowane przez stanley dnia 05.11.2011 14:56 | 

| 
| Autor | 
kukor 
Użytkownik

Miejscowość: kukorzewo 
Data rejestracji: 13.03.07 | 
| Dodane dnia 03.11.2011 16:51 | 
 | 

| 
a jaki jest cel tego wpisu? 
czy tylko reklama strony w sieci? 

Wisi mi kto wisi na latarni 
A kto o nią się opiera 

Grabaż | 

| 
| Autor | 
romanwosinski 
Użytkownik

Miejscowość: Kamień Pomorski 
Data rejestracji: 10.03.07 | 
| Dodane dnia 03.11.2011 14:22 | 
 | 

| 
Witaj. 
Wszystko to prawda, ale też nic dziwnego w tych fascynacjach, obawach i nadziejach ze śmiercią związanych. Myślę, że dominującym uczuciem w tej materii jest strach przed panią z kosą. I - jak łatwo zauważyc - nie dotyczy on tylko ludzi. Wraz z upływem czasu staramy się trochę pogodzic z nieuchronnym. Pomocne są tu zarówno wierzenia, jak i folozofia, bo może jednak non omnis moriar? | 

| 
| Autor | 
Śmierć | 
Robert Angel 
Użytkownik

Miejscowość: Gdańsk 
Data rejestracji: 03.11.11 | 
| Dodane dnia 03.11.2011 08:42 | 
 | 

| 
Witam, od pewnego czasu fascynuje mnie to właśnie zjawisko, czuję się trochę jak John Gedeon z filmu CAŁY TEN ZGIEŁK, czuję fascynację zjawiskiem (przy okazji - warto zerknąć na stronę http://smierc.org 
gdzie można mu się przyjrzeć z różnych stron). Natomiast wspomniany reżyser był w śmierci zakochany - grała ją zresztą świetnie Jessica Lang. Mam wrażenie, że poezja ze śmiercią idą pod rękę, a filozofia im wtóruje. Martin Heidegger opisywał życie jako "bycie ku śmierci", nawet "proza Andersena" jest pełna tego rodzaju mroku, Miłosz wciąż wracał do umarłego świata doliny Issy, a poeci powstania mieli śmierć za kochankę. Czekam na komentarze | 

|