Nowa religia
I
Przez
nie przez
Zaczęła się
Nie
Klęcz na kolanach
Nie bój się
Umódl
Upieczemy cię
na rożnie
pośród róż
Jest nóż
Uwierz w Boga
tańczącego
Uwierz w nas
Przygoda...
Modlitwa do krzaku
Krzaku!
przyniesiemy ci
ziemię
potrzebę
Upieczemy
się
Nigdy
nie spojrzę
jak krzak rośnie...
Obudzimy cię
Obudzimy cię w nocy
Siostra
przyniesie ci
pieprzone mięso
przekrwione
Uwierz w nas
Przyniesiemy ci
roślinę
Uwierz w ziemię
W ziemi jest lepiej
Ubierzemy cię
w kwiecie
W motyli brzemię
Pomodlimy się
za ciebie
Uwierz w nas
My jesteśmy dobroć
Dobrze modlimy się
o dobroć
Uwierz w nas
My jesteśmy krzyż
Ukrzyżujemy się dziś
Ubierzemy cię
w liście dębu
tu
Z siedmiu liści
zrobimy jeden
koniec
II
Przez siedem łąk
chodzili
modlili się
Dziękujemy ci panie
że nas wybrałeś
Ubraliśmy się dziś
jest święto
motyli ciężkich
brzemię
Ubraliśmy się ciepło lekko
Śpiew
dziś dzień śpiewa
mówi
że będzie ulewa
Dzień dobry wietrze
przynieś mi powietrze
Wodo
moja wodo czysto
Krzyż
leży
blisko
Ukrzyżujemy się dziś
na tym jeziorze
Obok wód czystych
płynie się
do innych
W nich utopimy się
Jeśli możemy
Boże mój
Powiedz nam
proszę
wejdź i się utopię
Powiedz nam o śmierci
dziś tańczymy
Krzyż świeci się
na jeziorze
Płyń
Jezu
Utopiliśmy się
dla zbawienia
Zabawa trwa
Las mówi
To las śpiewa
To las krzyczy
Usłysz nas
Jesienny boże
Usłysz puszczę
Utoniemy w niej
Przyjdź do nas
przyśniliśmy się
III
Oto jest głos
cichutko...
Mówimy
Śmialiśmy się
był głos
słyszeliśmy go
Cichutko żeśmy powtarzali
- to on
- to on
Przyszedł by nas opętać
Wrócił...
My jesteśmy tacy sami
Mówimy
że jesteśmy tacy sami
Otruliśmy się
zjedliśmy jarzębinę
Cień
opowiedział nam o sobie
Jestem cieniem
przyszedłem do was
Uklęknijcie
Cześć oddajemy tobie
Jesteśmy przy tobie
z tobą iść będziemy
przez śpiew
Dzień dobry przyszedł
urodził się
Wczoraj mieliśmy
urodziny
Dzień dobry przyszedł
Urodziliśmy się
Umówiliśmy
Dodane przez butapren84
dnia 22.05.2008 06:07 ˇ
5 Komentarzy ·
975 Czytań ·
|