za wcześnie wołać kelnera
za późno uciec z restauracji
nie płacąc rachunku sumienia
poczekać
niech ręce się pocą
niech krew serce zalewa i tłoczy się ciasno w oczach
(przykre wiadomości szybko się w ciele rozchodzą)
telefon drży przerażony
- wiem że zaraz usłyszysz
czyjeś zobowiązujące: przepraszam
a wolałbyś usłyszeć przynajmniej: żegnaj
albo chociaż:
przepraszamy abonent czasowo niepoczytalny
niepamiętny swych czynów
niepotrzebny
niemożliwy do zdefiniowania
pojęciem: jeszcze ciepły
Dodane przez ukwiał
dnia 21.05.2008 16:58 ˇ
1 Komentarzy ·
664 Czytań ·
|