Jeśli to jest widzenie a widzenie to nie jest
widzę ich
nadbiegają pochyleni czarni
w maskach o kształcie twarzy
odziani w czarne kamienne zbroje i lekkie jak wiatr
gorąca sieć oddechów lepki desant gwiazd
zew mocy ziemi wybucha pod czaszką
apokalipsa a opodal dziecko pastelowy pajacyk liże loda
przeze mnie jak przez szybę patrzy na kosmate misie
wijemy się odziani w ciasne kombinezony z ognia
a dziecko śmieje się głośno do misia z lewej
miś z prawej to zabawka edukacyjna
nadbiegają pochyleni
czasem w ich maskach jeszcze widać ból
lecz tylko tryumf tylko tryumf pełznie czarny
w kamiennej zbroi i lekkiej jak wiatr
Jeśli to widzenie to tylko kotów i wróbli
ostatnich nieoślepłych świadków i niemych jak czas
Jeśli naprawdę milczeć to o tym
Dodane przez wojtu
dnia 19.05.2008 08:34 ˇ
5 Komentarzy ·
1050 Czytań ·
|