ile jest wart tomik wierszy
jeśli mniej waży niż owoc zerwany
za ile można kupić odrobinę mądrości
tęsknotę zamkniętą w obrazie
jak przeliczyć słowo ucieleśnione
zginaniem kolan
gdy widać wiele a wiary za mało
żeby niebo opisać jakie nieziemskie
ile jest warte słowo co po niebie przepływa
śpiewem anielskim którego nie słychać
tu po tej stronie wieczności
gdzie miłość ciągle garbata rodzi garbate dzieci
ile jest warte życie poety
co wiersze tylko umie pisać niestety
Dodane przez kazek
dnia 18.05.2008 09:16 ˇ
3 Komentarzy ·
591 Czytań ·
|