Gdyby człowiek wszystko wiedział
Gdyby chciał to by powiedział
Gdyby mógł wszystko zobaczyć
To nie musiałby odkrywać świata
Gdyby mógł zawsze wybaczyć
I siebie wina obarczyć nie musiałby kłamać
Gdyby zawsze kochał i miłość dostawał
To po nocach by nie szlochał
Gdyby wszyscy się namiętnie kochali
To w życiu by szczęścia nie doznali
Piękny byłby świat gdyby,ale gdybać nie trzeba
Bo odkrycie, bo uczucie, bo emocje
Przychodzą z czasem,a czas przychodzi z uczuciem
A radość z niego płynie, gdy spotykamy się w jednej wielkiej rodzinie
I wszyscy siebie kochamy i zawsze serca plenne szczęścia mamy.
Poeta znany powszechnie
06.03.08rok
|