granicy między niebem i piekłem
nie pilnuje nikt a ostatni celnik
uciekł stąd już ponad sto lat temu
przemyt dobrych uczynków do piekła
odbywa się bez specjalnych kłopotów
a cena na grzechy w raju osiągnęła najniższe notowania
często widuje się diabły ze skrzydłami
a anioły z upodobaniem przyczepiają sobie diabelskie rogi
aby móc swobodnie wstąpic do piekieł
w chórach anielskich słychać codziennie
wyskakujące znienacka fałszywe tony
spontanicznej dżezowej muzyki
i tylko zatwardziali tradycjonaliści
starają się niewolniczo trzymać
z góry wyznaczonych ról zapisanych w księdze
Dodane przez darso
dnia 12.05.2008 15:24 ˇ
5 Komentarzy ·
605 Czytań ·
|