Serce bezmyślne ...
Zdajemy sobie sprawę
Że serce nie dzwonnica
Sumienie zna rozprawę
Dusza nie kaplica
Exodus w metafory
Że muzeum wiary
Poprawić błąd natury
W to co wierzył stary
Inwencja przód oświeca
Nad mózgiem aureola
Rozwijać się poleca
Osłona parasola
Tylko przed kim, przed czym
Co Wy! nie powiecie
Co buduje zaczyn
Perwersja na świecie
Nie dasz mu spokoju
Niech przemija - słońca
W zaletę ustroju
W doskonałość gońca
Tylko metafora
Autorska zaleta
Władna dyrektywa
Co się kłania Pieta
Może jak duchowo
Inwencją ożywić
Mózgiem kierunkowo
Nawet martwe wskrzesić
A to przemijanie
Zaleta zdolności
Mózgów się zrzeszenie
W sieć - jednomyślności
kenezmajnas
Dodane przez kenezmajnas
dnia 27.04.2008 07:10 ˇ
3 Komentarzy ·
597 Czytań ·
|