Jeszcze dym snuł się z pogorzeliska
Jeszcze dusze wznosiły się ku górze
Jeszcze unosił się odór cmentarzyska
Nim zrzuciły płatki ostatnie krwawe róże
Nim ostatni kruk wzbił się ponad śmierci łany
Jeszcze aniołowie resztek łez swych nie otarli
Gdy ostatni żołnierz opatrywał rany
Z resztek wspomnień po tysięcznej armii
Przypomniał krzyki nieme zabijanych wrogów
Nim ostatnie tchnienie wydał kładąc się na glebie
Nim ostatecznie znalazł się w objęciach bogów
Nim ostatecznie znalazł się w żołnierskim niebie
Dodane przez Pan_Millo
dnia 23.04.2008 18:01 ˇ
9 Komentarzy ·
789 Czytań ·
|