A więc rzucam! Krytyko - niech nic nie zostanie z wiersz ;p jeżeli bezwartosćiowy - to mówić wprost!
______________________________________
"Ścieżki męczennika"
Wydarłem nocą byt ze snu latarni,
gdy fale myśli bursztynami biły!
Dobywszy wiary odciąłem włos siwy
I wlałem weń duszę krocząc do otchłani!
Obdarte z sensu krzyże w szlak za prądem,
Zrywały liście zagłady i mocy!
Mieląc sen w jawę, tnąc obraz proroczy,
Pruły myśl jedną: "Ja boskość stąd wchłonę!"
Królu - ja nie wiem, czemu wciąż uciekasz?
Z myśli uplotłeś zdradliwe zwierciadło,
Co światło chłonie odbicia nie dając.
Odłamawszy sens w końcu ujrzałem twarz ...
Absurdu bytu... wszystko się rozpadło...
Przebudziłem się ... znowu wizję tracąc.
Dodane przez zygfryd
dnia 22.04.2008 17:46 ˇ
4 Komentarzy ·
701 Czytań ·
|