żeby zatrzymać czas
trzeba być panem czasu
żeby przywrócić życie
trzeba być panem śmierci
żeby kochać nieprzyjaciół
trzeba zacząć od siebie
miłość zaczyna się od lustra
w którym zorana twarz
wysmagana poezją życia
wyznaje siebie
w długim rachunku sumienia
żeby żyć trzeba umrzeć w sobie
a potem to zmartwychwstanie
do nowego życia
jest konsekwencją stanięcia w prawdzie
żeby kochać wieczność
trzeba ukochać codzienność
w najmniejszym ukrywa się nieskazitelność
możliwość ponad miarę oczekiwań
żeby istnieć wystarczy przekroczyć próg
własnej nadwrażliwości na siebie
Dodane przez kazek
dnia 30.03.2008 23:15 ˇ
7 Komentarzy ·
798 Czytań ·
|