***
w kawiarni za rogiem
narysuję ci na serwetce
twoją miłość r11;
jedną połówkę pomarańczy
może jabłka
a potem wyślę priorytetem
bo za daleko jest dziś
twoja dłoń
i nasze wspólne myśli
nie są dziś już moje
po powrocie do domu
wypiorę w promieniach słońca
i kwiatach czereśni
swoją pamięć, brudne skarpetki
i zielony szalik
zapomnę wszystko
co wiąże się z tobą
- za daleko jest dzisiaj
twój głos
by przypomnieć mi że jesteś
chcę pamiętać już tylko
nasz spacer do kaplicy w lesie
i starą huśtawkę z podwórka
nie
nie umiem być patriotką
ani czyjąś drugą połówką
/13.02.08/
Dodane przez anuHa
dnia 28.02.2008 19:48 ˇ
5 Komentarzy ·
552 Czytań ·
|