śniłem o odpowiedzi zapisanej
w esperanto genetycznie rozumianym
znalezionej w sycylijskich księgach
siedmiu mórz
szukam jej na ekranie gdzie siada biedronka
prawdopodobnie tak samo jak na papirusie
Tukidydesa o zwykłej kolei ludzkich losów
być może to symbol wyspy z podziurawioną
duszą od kolorowych flag zmienianych jak
kierunki wichrów
ciągnie się łańcuch z bliźniaczymi ogniwami
brakuje tylko pierwszych i ostatnich sztuk
znalazłem je w tych księgach gdzie połączone
jak diaspora ukrytych znaczeń z kręgu
wydobyły ulgę w krzyku
zrozumienie nie dostało słowa
było przenikającą falą na granicy snu
znikniętym kluczem po otwarciu
powieki jaka szkoda że bez słowa
człowiek nie pojmuje słów
Dodane przez boz
dnia 27.01.2008 17:19 ˇ
7 Komentarzy ·
876 Czytań ·
|