"...ja - aż w niebie trwam,
Gdy ono duszę mą porywa..."
C.K.Norwid
Złamać kod własnego losu
i iść drogą przez siebie wybraną.
I bez potu budzić się ranem
gdy więcej mnie będzie we mnie
niż palącego genów stosu.
I posiąść wiarę nie ze strachu
lecz dla wspierania boskiej mocy.
I myślą i czynem się wtopić
w miłość co nigdy nie uwiera
gdy bez rachuby i rejwachu.
I skoro życia przeżyć nie sposób:
być tak silnym by śmierć przeżyć.
Jakże tu wysoko nie mierzyć
gdy rozum szepcze że duchem
pokonać można ciało-popiół.
Dodane przez Znachor
dnia 11.01.2008 10:17 ˇ
5 Komentarzy ·
727 Czytań ·
|