duch ponad materią - odmawiamy słodkości bo taka
jest rola postu - w powszechnym mniemaniu wolna jeszcze wola
zatoczyła kolejne koło pijana cierpkim posmakiem jesieni
na drodze krzyżowej wprost do nowego JeruSalem
wyposażenie w obronny mechanizm niczym w głos Boga
okazuje się bardziej aktualne od porannego newsa
przy kawie ciężko rozmawiać o namaszczaniu włosów oliwą
w czasie depresji - wyobcowania z przyrody - ktoś przywraca
dusze przyjacielowi - ktoś inicjuje proces rozkładu
nieożywiona materia bardziej żywotna niż ręce terapeuty
z kolejnej powtórki na żywo cieszą się eksperci od public relation
a serce wciąż odgrywa rolę dyrygenta - nie mechanicznej pompy
Dodane przez bazyl71
dnia 12.12.2007 19:45 ˇ
2 Komentarzy ·
752 Czytań ·
|